Za zlostavljanje dječaka A.J. (14) tužilaštvo u Bijeljini tereti komandira Policijske stanice u Osmacima i trojicu policajaca iz ove stanice, saznaje Srpskainfo.

vi osumnjičeni su u međuvremenu suspendovani sa posla i protiv njih se vodi unutrašnji postupak.

Srpskainfo saznaje da je komandir Policijske stanice Osmaci D.M. osumnjičen da je  22. avgusta ove godine, kao službena osoba, iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlaštenja, zastrašivao i povrijedio dječaka A.J. (14).

Suspendovani komandir tereti se tako za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja u sticaju sa krivičnim djelom povreda ljudskog dostojanstva.

Za krivično djelo zloupotrebe položaja suspendovanom komandiru prijeti do pet godina zatvora, dok je za povredu ljudskog dostojanstva zaprijećena kazna do tri godine zatvora.

Policajci R.Đ, D.M. i N.P, odnosno policijski službenici PS Osmaci, kako su naveli iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, osumnjičeni su da su 22. avgusta ove godine, kao službena lica “očigledno nesavjesno postupili u vršenju dužnosti”, zbog čega je teško povrijeđeno pravo drugoga, kao i prilikom vršenja službe zlostavljali maloljetno lice.

Trojica policajaca osumnjičena su tako za krivično djelo nesavjestan rad u službi u sticaju sa krivičnim djelom zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Za nesavjestan rad u službi suspendovanim policajcima prijeti do tri godine zatvora, dok im za krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje prijeti do 10 godina zatvora.

Djed zlostavljanog dječaka Zijad Jusić još ranije je potvrdio za Srpskainfo da će porodica podnijeti i privatnu tužbu protiv policije.

Izvor: Srpskainfo