Prijedorska kompanija “Grossist” predstavila je nove modele montažnih kuća koje proizvode u Kozaruši. Kako je rečeno, slijedili su najviše svjetske standarde u ovoj oblasti, a uvjereni su da će to prepoznati kupci kako na domaćem, tako i stranom tržištu.

Promovisane su tri montažne kuće, izložbena G50 te modeli G30 i G70. Prednost je što “Grossist” u cijelosti pokriva proizvodni proces, od trupca do finalnog proizvoda. Cijenjen je i ekološki materijal od kojeg se prave ovakve montažne kuće, a dodatni plus je kratak rok gradnje od 50 do 70 dana, ističu u Kompaniji. Najtraženije su kuće od 50-ak kvadrata.

“Kuće  su rađene od najkvalitetnijih dijelova jele i smrče  sa Grmeča i Kozare. Tu je i jedan od naših poznatih proizvoda na tržištu, lamelirane grede koje se prave od najkvalitetnijih i najčistijih dijelova drveta, uz izbacivanje grešaka”, rekao je Boban Branković, rukovodilac proizvodnih programa u “Grossistu”.

Direktor i suvlasnik Kompanije Nemanja Vujković rekao je da je G50 objekat izrađen od 20 panela koje proizvode u “Grossistu”, a da je, radi brže izgradnje na terenu, cilj to svesti na 12 panela.

“Naša kompanija se dugi niz godina bavi proizvodnjom montažnih objekata, prije ovoga su bili u pitanju objekti od poluoblice, gdje smo analizom tržišta došli do nekih novih modela. Najtraženiji su G50 i G70”, rekao je Vujković.

Da ova kompanija može računati na podršku Investiciono-razvojne banke u planovima za proširenje proizvodnje, potvrdio je Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora IRB-a.

“Naše je viđenje da razgovaramo o podršci IRB-a u proširenju njihove proizvodnje i mogu da poručim da je to i osnovna funkcija postojanja IRB. Investiciono-razvojna banka će im pomoći u proširenju proizvodnje, osvajanju novih tržišta i svega onoga što je plan rukovodstva Kompanije”, istakao je Vrhovac.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izrazio je zadovoljstvo što je “Grossist” kompanija sa dugoročnom vizijom poslovanja na ovom području i što imaju u planu nova zapošljavanja.

“Sve više ljudi se opredjeljuje za ovakav stil gradnje, ove kuće su daleko popularnije vani, ali vidim da je sve veća potražnja i kod nas. Želim svu sreću onima koji žele da ulažu kod nas, u našem Prijedoru. Mi, kao grad, potrudićemo se da omogućimo pogodnosti za investitore, da sve što Grad može da obezbijedi, bude u što kraćem roku”, rekao je Javor.

Kompanija “Grossist” posluje od 1996. godine, a krajem 2021. došlo je do promjene vlasničke strukture. Trenutno imaju 17 zaposlenih. U planu je da u narednih mjesec dana zaposle još 10 radnika i dodatno ulože u proizvodni proces.

Izvor: kozarski