U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo oblačno i toplije vrijeme sa dužim sunčanim intervalima, uz dnevnu temperaturu vazduha do 30 stepeni Celzijusovih.

Tokom poslije podnevna ponegdje je moguća prolazna kiša i to uglavnom u centralnim i jugoistočnim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperetura vazduha biće od 13 do 18, u višim predjelima od devet stepeni, a dnevna od 26 do 30, u višim krajevima od 20 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar, uglavnom jugozapadnog, na sjevernim područjima istočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 12, Kalinovik, Kneževo, Mrakovica i Han Pijesak 19, Sokolac 20, Gacko, Zvornik, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Bihać i Bugojno 22, Ribnik, Šipovo, Livno i Sanski Most 23, Novi Grad, Srbac, Foča, Drvar i Sarajevo 24, Bileća, Doboj, Rudo, Banjaluka, Tuzla i Zenica 25, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Trebinje i Neum 26, Široki Brijeg i Stolac 27, Višegrad 28, Mostar 30 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo