Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je današnji praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svim Srbima ma gdje živjeli, sa željom da se srpska zastava vijori vječno.

Danas Republika Srpska i Srbija zajednički obilježavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji simbolizuje našu vječnu težnju za slobodom i očuvanjem jedinstvenog nacionalnog identiteta – naveo je Dodik.

Dodaje da je došlo vrijeme da se ujedinjujemo oko vrijednosti koje će obezbijediti da nas je više na ovoj zemlji, i to ne da bi prijetili drugima, već da bi doprinosli razvoju svoje, ali i drugih država u kojima živimo.

– Naše nacionalno jedinstvo iskazivalo se i razvijalo najčešće u najtežim uslovima, u ratovima u kojima su naši preci davali živote, braneći slobodu našeg naroda. Došlo je vrijeme da jedinstvo demonstriramo u miru, u volji, gradeći mostove i puteve koji će nas povezivati i jedne s drugima, ali i sa drugim narodima i civilizacijama – istakao je predsjednik Republike Srpske.

Navodi da je Srbima, kao i drugim narodima, važan napredak, dobar životni standard i perspektivna budućnost, ali da dobro znaju da svega toga nema bez života u slobodi, prenosi Glas Srpske.

– Slobodu ne možemo mijenjati ni za šta, jer ako ostanemo bez slobode, ostali smo bez svega. Slobodu nisu mijenjali ni oni u čiju slavu je ovaj praznik uspostavljen. Cijelom srpskom narodu ma gdje se nalazio čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sa željom da se srpska trobojka vječno vijori – zaključio je Dodik.

Izvor: Srpskainfo