U Nišu prikaz naoružanja, vojne opreme i dela sposobnosti Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, u okviru obilježavanja Dana srpskog jedinstva.

Obilasku prikaza naoružanja prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i ministar policije Srbije Bratislav Gašić.

– Srbija je mnogo napredovala po pitanju opremanja vojske, još toga moramo da kupimo, nešto nam pristiže što je važno za opstanak Srbije i što suštinski menja njenu poziciju – rekao je Vučić.

Izložena vojna oprema i naoružanje izazvali su veliku pažnju građana koji su se u velikom broju okupili na tvrđavi i razgledaju prikazanu opremu.

U okviru prikaza biće izveden nalet vazduhoplova i ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Na danšnjem prikazu biće izložen velik broj borbenih i neborbenih sistema, brojno naouružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.

Takođe, prikaz će izvesti i pripadnici 63. padobranske brigade.

U 18 časova u Nišu biće održana manifestacija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojoj će prisustvovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir i drugi zvaničnici.

Autor: RTRS