Meteorolozi u BiH su za danas najavili više oblačnosti prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana.

U Hercegovini prolazno više oblačnosti dio prije podneva.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Objavljena je i detaljna prognoza do kraja septembra.

Za srijedu se u Hercegovini prognozira sunčano, dok se u Bosni očekuje mala do umjerena naoblaka, s tim što će dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biti magle.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Stabilno i sunčano vrijeme, uz malo oblačnosti u BiH se očekuje u petak. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 22 i 28 stepeni.

Posljednjeg dana septembra, u subotu, sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje.

Tokom noći na nedjelju rijetko u Bosni može pasti malo kiše.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 9 i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 28, navodi se u prognozi FHMZ.

Izvor: ATV