Načelnica Odjeljenja za finansije Maja Kunić prisustvovala je obilježavanju deset godina BFC-a kao značajnog pokazatelja uređenog sistema u oblasti povoljnog poslovnog ambijenta za investicije. Grad Prijedor obilježio je i isto toliko godina učešća u procesu, kao grad pionir budući da je ovaj sertifikat dobio među prvim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj , tačnije još 2013.godine.
Događaj je organizovala Privredna komora Republike Srpske u Banja Luci , uz promovisanje nove dvije opštine koje su se priključile BFC sertifikovanim lokalnim jedinicama / Srbac i Stanari/.
Načelnica Kunić prisustvovala je, po ovlašćenju gradonačelnika, i potpisivanju ugovora o novoj, četvrtoj resertifikaciji koja podrazumijeva proces kojim će Prijedor osnažiti administraciju i osposobiti partnerske ustanove i institucije da kreiraju još naprednije uslove razvoja privrede i povoljnijih mehanizama za razvoj rada postojećim investitorima, a time i otvoren prostor za nove investicije.
Nova edicija BFC-a, kao skup zahtjeva, koje grad treba da ispuni, potpuno je prilagođena razvoju i svim vrijednostima koje lokalne jedinice mogu koristiti kao konkurentsku prednost.

Izvor: SRNA/kozarski