Denis Bećirović poslednji na svijetu može nekome držati lekcije o laganju naroda. Upravo on je taj koji je slagao svoj narod kada je u proceduru Predsjedništva BiH uputio Zakon o državnoj imovini, iako jako dobro zna da to nije pitanje iz nadležnosti Predsjedništva. Laže svoj narod nudeći ”rješenja” koja nisu u njegovoj nadležnosti i za koja zna da neće biti usvojena. Bećirović treba prestati lagati svoj narod i konačno im reći istinu – da sve što predlaže, predlaže da bi se igrao svojim biračima.

Ovako je predsjednik DNS-a Nenad Nešić prokomentarisao izjavu Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH, koji je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika optužio da ”laže svoj narod o državnoj imovini”.

”Milorad Dodik po pitanju državne imovine samo artikuliše stavove 99 odsto stanovnika Republike Srpske. Denis bi trebalo da zna da to nije privatni stav Milorada Dodika, nego stav naroda koji je stvorio Republiku Srpsku. Jedine laži su one koje čak i u ovoj izjavi plasira Bećirović”, ističe Nešić i kreće redom:

”Kada tvrdi da Republika Srpska traži nešto što ne postoji nigdje na svjetu, Bećirović ne govori istinu. Neka pogleda kako je vlasništvo nad javnim dobrima i državna imovina regulisani u u SAD. Kada pod Sporazum o sukcesiji SFRJ podvodi svu državnu imovinu i javna dobra, opet laže. Kada tvrdi da je dejtonska nadležnost BiH uređenje državne imovine, bilo bi dobro da se pozove na konkretan član Ustava BiH. Naravno, ne može, jer opet ne govori istinu.”

”Republiku Srpsku je stvorio njen narod i da zavisi od raznih bećirovića ne bi ni postojala. Ona zavisi samo od svog naroda koji nikada neće dozvoliti njen nestanak i da joj se otima ono što je njeno. Nismo se bojali ni veće sile od Bećirovića, pa svoje prijetnje može okačiti mačku o rep. Tuđe nećemo, svoje ne damo!”

“Za kraj, treba reći istinu – ne radi ovo Bećirović ni zbog Bošnjaka ni zbog BiH. On ovo radi jer raspirivanjem mržnje i sukoba misli da može postati mutant Silajdžića i Bakira. Možda će tako kratkoročno korist imati on ali dugoročno radi protiv budućnosti BiH”

Izvor: ATV