Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upisao se danas u knjigu žalosti otvorenu u Bijeljini povodom smrti direktora Agencije za unapređenje stranih investicija BiH Milice Marković.

Dodik je naveo da su ljubaznost, toplina i podrška Markovićeve bili izvor snage i inspiracija za mnoge i da ništa ne može zamijeniti gubitak ljudske duše koja je bila dragocjena svima koji su je poznavali.

– Našoj Milici Marković… Ništa ne može zamijeniti gubitak ljudske duše koja je bila dragocjena svima koji su je poznavali. Milicina ljubaznost, toplina i podrška bili su izvor snage i inspiracija za mnoge. Ovaj gubitak je neizmjeran i nećemo zaboraviti kako je Milica doprinosila našim životima. Neka joj duša nađe mir i spokoj u vječnosti, a njeni najmiliji nađu utjehu u svim lijepim uspomenama koje su sa njom dijelili – napisao je Dodik u knjizi žalosti koja je otvorena u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”.

Komemoraciji, osim Dodika prisustvovali su i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, kao i brojni saradnici i prijatelji Markovićeve, između ostalih, Nikola Špirić, Vojin Mitrović i Nedeljko Ćorić.

Na skupu će se od Markovićeve oprostiti porodica, saradnici i kolege iz SNSD.

Markovićeva će biti sahranjena u 13 časova na Gradskom groblju u Pučilama.

Milica Marković rođena je 2. novembra 1967. u Bijeljini, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na Odsjeku za romanske jezike, piše RTRS.

Bila je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a potom i poslanik u Savjetu Evrope od 2006. godine do 2018. godine.

Za direktora FIPA imenovana je 2020. godine. Bila je član SNSD od 2001. godine.

Milica Marković imala je veoma bogatu karijeru, ali je, prije svega, bila požrtvovana majka, prijatelj, kolega i saradnik.

Izvor: Srpskainfo