Od petog do osmog oktobra održan je prvi balon EYBL U17, jedina FIBA verifikovana liga za mlade košarkaše, na kojem je u okviru grupe E u Ploiesti u Rumuniji učestvovala kadetska ekipa KK Hunters, inače jedina ekipa iz RS i BiH.

Prvi nastupi u istoriji prijedorske košarke u zvaničnim evropskim takmičenjima su veliko iskustvo za 14 mladih košarkaša Huntersa, poručuju iz ovog kluba.

“Iako rezultati na semaforu ne pokazuju tako zbog poraza od ekipa London Elite, Sharks Kijev i 2 domaće ekipe CSM Ploiesti, ali ipak su odigrane dobre utakmice protiv iskusnijih protivnika. Put je bio dalek i naporan (1.050km), ali to nije omelo igrače da daju svoj maksimum i pokažu se u dobrom svjetlu, te predstavljaju svoj klub i grad na visokom nivou. Biti u društvu 63 ekipe iz cijele Evrope je već sam po sebi uspjeh, posebno imajući u vidu da su Prijedorčani među najmlađim ekipama”, navode iz Huntersa. Dodaju da se drugi balon igra u januaru u Istanbulu, a očekuju ih utakmice sa ekipama iz Italije, Moldavije i Turske.

“Pavle Egić je proglašen za MVP-a utakmice protiv London Elite, a ujedno je i najbolji strelac održanog turnira, trenutno i cijele lige.
Luka Stupar je bio najbolji skakač ekipe na turniru, a zauzeo je visoko 4. mjesto u novoj kategoriji”, naveli su iz ovog kluba.

Dodaju da je u povratku je odigrana i prijateljska utakmica u Bijeljini protiv KK Radnik u kojoj su šansu dobili igrači sa manjom minutažom iz Rumunije.

Izvor: kozarski