Nepromišljeno, neodgovorno, populističko i krajnje sebično postupanje Stanivukovića moglo je dovesti do katastrofalnh posljedica.

Nećemo dozvoliti da takvi vode naš grad i odlučuju o sudbini svih nas, poručio je generalni direktor UKC RS Vlado Đajić povodom obustavljanja tužilačke istrage po prijavi Draška Sranivukovića u tzv. “aferi kiseonik”.

– Draško Stanivuković i svi oni koji su ugrožavali zdravlje građana moraju odgovarati, a potpis peticije za opoziv Stanivukovića prvi je korak. Dok smo se mi, zdravstveni radnici zajedno s našim pacijentima u najvećem jeku pandemije Kovida 19 borili za živote, za kiseonik, Draško Stanivuković, za kojeg sada, nakon oslobađajuće istrage Tužilaštva, možemo reći monstrum, znao je da je kiseonik ispravan, ali je širio paniku, laž i plašio naše pacijente da je on otrovan i industrijski – naveo je Đajić u vido obraćanju.

Kako kaže, time je Stanivuković mogao dovesti do katastrofalnih ishoda.

– Pozivam sve zdravstvene radnike, pacijente, članove njihovih porodica i sve časne Banjalučane u četvrtak 19.10. u 16 časova na Trg Krajine da zajedno potpišemo peticiju za smjenu Stanivukovića i time mu pokažemo da nikada više neće moći da ponovi takve greške i da radi na štetu naroda i stanovnika Banjaluke i Republike Srpske – poručuje je Vlado Đajić, koji je predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo