Danas smo ušli u početak kraja BiH, istakao je Radovan Kovačević, delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon izjašnjavanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

– Cilj ovog procesa je da se ponizi Republika Srpska. Međutim, poniziće se oni koji su htjeli da ponize Srpsku, time što ste doveli predsjednika jedne Republike, koji je izbor svih građana Republike Srpske i koji po tom Ustavu izražava državno i nacionano jedinstvo Republike – naglasio je Kovačević.

Kovačević dodaje da je Ustav provjeravala Venecijanska komisija i nije ga osporila, a neko danas pokušava da sudi Dodiku zato što je radio svoj posao.

– Nikada ovdje nije suđeno višem zvaničniku od Dodika. Ne postoji ni jedan građanin Republike Srpske, možda ima jedan, a to je /potpredsjednik PDP-a/ Igor Crnadak, koji kaže da se ovdje ne sudi Republici Srpskoj. Ako pitate šta misle građani Republike Srpske, otiđite u Novi Grad, Trebinje, i u Brčko, Bijeljinu, Lopare, Šamac, Banjaluku…. i pitajte šta oni misle o tome. Da li je ovo BiH, ili prćija Kristijana Šmita i /američkog ambasadora u BiH/ Majkla Marfija – poručio je Kovačević, dodavši za kraj:

– Živjela Republika Srpska!

Autor: RTRS