Na području Policijske uprave Prijedor za devet mjeseci ove godine evidentirano je 677 krivičnih djela, od čega 216 po nepoznatom izvršiocu.

Na redovnoj  konferenciji za novinare, načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica je istakao da je održano povoljno stanje bezbjednosti.

Procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 61 odsto, dok je procenat ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 87 odsto.

„U proteklih devet mjeseci evidentirana su tri teška ubistva i dva teška ubistva u pokušaju, a sva krivična djela su potpuno rasvijetljena i izvršioci identifikovani“, rekao je Milojica.

Realizovana je akcija „Kalibar“, a oduzeto je šest pušaka, 1.200 metaka, pištolj  i jedna bomba. Iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je 45 krivičnih djela, a pričinjena materijalna šteta iznosi 1.616.801 KM.

„Bilo je 36 krivičnih djela koruptivnog karaktera, a nadležnom tužilaštvu podneseno je 19 izvještaja protiv 25 lica. Iz oblasti zloupotrebe droga evidentirano je 39 krivičnih djela i 117 prekršaja”,rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 725 saobraćajnih nezgoda, od kojih šest sa smrtnom posljedicom. Iz saobraćaja je isključeno 2.128.

„Zbog upravljanja vozila pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 1.907 vozača, a 86 zbog upravljanja pod dejstvom opojnih lijekova ili psihoaktivnih supstanci“, naveo je Zoran Jež, načelnik Sektora policije.

Policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju da pripreme automobile za zimu i nabave zimsku opremu koja je obavezna od 1. novembra.

Izvor: kozarski