Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić ocijenio je da najnovije izjave ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka koje se odnose na Republiku Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika predstavljaju pritisak bošnjačkih političara na pravosuđe, te govore koliko je BiH “apsurdistan”.

“Ministar policije FBiH govori ko će ići u zatvor i preuzima ulogu pravosuđa. Očigledno Isak ne zna šta znači presumpcija nevinosti”, rekao je Nešić Srni.

On je dodao da Isak treba da se upozna o zakonu, o svojim nadležnostima i ovlaštenjima prije nego što da bilo kakvu izjavu.

“Ramo Isak neće nikoga hapsiti u Republici Srpskoj ni danas, ni sutra, ni ikada. Očigledno Isaku slabo ide bildanje mišića pa je odlučio da pokuša bildanje uz pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”, rekao je Nešić.

Ocijenivši da je riječ o pritisku bošnjačkih političara na pravosuđe, Nešić je konstatovao da su oni već osudili Dodika.

“Kao ministar bezbjednosti poručujem da svi treba da poštujemo zakone i prava, da se držimo svojih nadležnosti i da samo tako, možda, BiH neće ličiti na apsurdistan”, poručio je Nešić.

On je istakao da je Dodik slobodan čovjek, da će to biti i da će slobodno obavljati funkciju predsjednika Republike Srpske sve dok ima povjerenje građana.

“Isaku preporučujem da se bavi puškama koje su nađene u opštini Stari Grad (Sarajevo), za šta su spremane, za koga i kakva je bila namjera nabavljanja tolikog broja pušaka, sa posebnim osvrtom da jedna puška nije nađena prilikom pretresa. Neka se pozabavi time gdje je ta jedna puška i da li je, možda, namijenjena za neko krivično djelo”, zaključio je Nešić.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak rekao je juče da “Dodik treba da pogleda istini u oči i da je istina da je njegova ‘realna alternativa’ zatvor”, prenijeli su federalni mediji.

Izvor: SRNA/ATV