U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati promjenljivo oblačno i toplo vrijeme, kiša će padati na jugu, lokalno i na sjeveroistoku, a uveče se očekuje jak, ponegdje i olujni jugozapadni vjetar.Tokom naredne noći biće pretežno oblačno uz povremenu kišu koja će se premještati od zapada ka istoku. Ujutru i tokom dana promjenljivo oblačno uz sunčane intervale i toplo.

Oblačnije će biti na zapadu i jugu gdje će mjestimično padati kiša tokom većeg dijela dana, a prolazne padavine moguće se i ponegdje na sjeveroistoku.

Ujutro će duvati umjeren, a popodne i uveče jak, ponegdje i olujni, jugozapadni vjetar. Uveče se očekuje novo naoblačenje sa zapada i sjevera koje tokom noći prema petku donijeti kišu.

Jutarnja temperatura od 10 do 16, u višim predjelima od osam stepeni, a dnevna od 18 do 25, u višim krajevima od 13 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a lokalni pljuskovi zabilježeni su na sjeveru Hercegovine, te u sjeverozapadnim i istočnim područjima.

Temperatura vazduha u 14 časova: Bjelašnica šest, Čemerno 13, Han Pijesak 16, Gacko, Kalinovik 17, Sokolac, Sarajevo 18, Bihać, Livno 19, Bileća, Kneževo, Šipovo, Široki Brijeg 20, Prijedor, Trebinje, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Bugojno, Mostar 21, Zvornik, Srebrenica, Drvar 22, Rudo, Foča, Višegrad, Tuzla 23, Banjaluka, Bijeljina, Srbac, Neum, Sanski Most, Stolac, Zenica 24, Doboj 26 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo