ДОБОЈ, 26. ОКТОБРА /СРНА/ - Свуда гдје се вијори застава Републике Српске, тамо је и имовина Српске, поручила је вечерас са народног митинга у Добоју српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je pred početak narodnog mitinga u Doboju da niko nema pravo da ponižava institucije Srpske, da im ne dozvoljava da sprovode ustavne obaveze, jer se u tom slučaju obračunava sa cijelom Republikom i svakim njenim stanovnikom, od tek rođene bebe do starca, te poručila da će volja naroda pobijediti.

aravno da će volja naroda pobijediti, kao što je u svakoj kriznoj situaciji do sada, izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Doboju pred početak narodnog mitinga pod nazivom “Branimo Srpsku” za podršku institucijama u odbrani nadležnosti Republike.

Cvijanovićeva je naglasila da se ovim okupljanjima širom Republike Srpske žele poslati poruke, a neke od najvažnijih su da narod razumije šta je pokrenuto posljednjih sedmica i mjeseci – da se priprema veliki poduhvat manipulisanja, oduzimanja javne imovine i javnih dobara od Republike Srpske, ali da tome smeta predsjednik Srpske Milorad Dodik, kojeg žele da zabave sudskim procesom da bi odradili svoj mračni, pokvareni, prljav posao.

 

– Poruka naših građana na ovim skupovima jeste da potpuno razumiju kakva je situacija i da su svi spremni da brane imovinu Republike Srpske ali i da nećemo dozvoliti da bilo ko ponižava ili na bilo koji način maltretira institucije Republike – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je predsjednik Republike Srpske izvršio svoju ustavnu obavezu, potpisao ukaz i da se “zbog toga našao na osuđeničkoj klupi”.

– Naša poruka je da on ne treba da učestvuje u takvom procesu jer je montiran politički proces sa vrlo lošim namjerama, koji treba da ga zabavi određenim problemima da bi oni mogli da oduzmu imovinu od Srpske – navela je ona.

Prema njenim riječima, ništa se više ne radi skriveno i u rukavicama, svima je jasno kakvi su motivi i razlozi.

– Sigurna sam da naši ljudi dobro prepoznaju svaku opasnost koja im se ispriječi na putu i da su ovaj put prepoznali da je ovo sigurno jedna od najvećih opasnosti jer onog momenta kada vam neko uzme imovinu i kada vas razvlasti na taj način, prestaje potreba za postojanjem vaših institucija, kojih ako nema u realnosti, onda se postavlja pitanje čemu služi Republika Srpska – rekla je Cvijanovićeva.

Autor: SRNA/Srpskainfo