Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je danas sa predstavnicima Organizacije amputiraca UDAS Republike Srpske i pružio im podršku u njihovim nastojanjima da obezbijede kancelariju ovog udruženja u Prijedoru.

Predsjednik Organizacije amputiraca UDAS Republike Srpske Željko Volaš je, tokom današnjeg razgovora , gradonačelnika upoznao sa podatkom da kancelarije UDAS-a postoje u Trebinju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Banja Luci, Doboju i Gradišci, te da je neophodno oformiti regionalnu kancelariju UDAS-a za regiju Prijedor.
Cilj kancelarije je da sama sebe održava kroz projekte i finansiranja, a aktivnosti su od višestrukog značaja za čitavu zajednicu, ne samo za ratne i civilne invalide i njihove porodice.
Kancelarija bi, kako je istakao Volaš, okupljala invalide, pružala psiho-socijalnu i pravnu podršku i pomoć , rješavala sva pitanja i probleme ove populacije, te bi time rasteretila i kancelarije nadležnih odjeljenja u Gradskoj upravi i s tim prvenstveno bila partner Gradskoj upravi Prijedor.
Koordinator za prijedorsku regiju Miladin Cvijić potvrdio je da ogranak UDAS-a u Prijedoru okuplja veliki broj članova te bi ova kancelarija otvorilo vrata mnogim aktivnostima, projektima i vidovima pomoći i podrške invalidima u Prijedoru.
Gradonačelnik je potvrdio da je saglasan sa tim da Prijedor treba da ima kancelariju UDAS-a koja će biti za sve invalide na području prijedorske regije. Nakon što se razmotri plan i program razvoja i rada kancelarije, utvrdiće se realne mogućnosti načina učešća Grada u otvaranju i radu navedene kancelarije.

Izvor: prijedorgrad.org