Završeno je asfaltiranje putnog pravca Bišćani- Donji Volar , dužine 1,6 kilometra u projektu vrijednom 225.000 KM koji su sporazumnim udruživanjem sredstava finansirali Grad Prijedor i Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je danas novoasfaltiranu dionicu puta i razgovarao o ovom i drugim infrastrukturnim projektima koji su važni za život ovog i susjednih sela.

“Radove izvodimo, kao što se vidi , u neizbornim godinama i ovo je jedna od najuspješnijih godina. Želim da kažem da je grad Prijedor jedna od rijetkih lokalnih zajednica, gdje dobro sarađuju Bošnjaci, Srbi i Hrvati i upravo je plod te saradnje ovaj projekat gdje je grad izdvojio negdje ko 60 odsto sredstava odnosno oko 135.000 KM “, rekao je Javor.
On je dodao da je ova saobraćajnica frekventna jer na ovom području živi oko 200 domaćinstava i ona povezuje mjesta Jugovci, Bišćani , Cikote, Čemernica.
” Nastavićemo i dalje da radimo jer znamo da ovdje ima problema sa vodom, sa rasvjetom, a eto zajedničkim snagama sve to rješavamo”, istakao je Javor.
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Mirsad Duratović je novinarima izjavio da će ovim zajedničkim ulaganjima kao i iz budžeta Vlade Republike Srpske i od strane predsjednika Republike Srpske ove godine u povratnička naselja biće investirano dva miliona KM u razne infrastrukturne projekte.
Mještanin Donjeg Volara Sretko Katana rekao je novinarima da su dugo čekali na asfalt, te da je putna infrastruktura jedan od većih problema ove mjesne zajednice.
” Ovo je veliki dan za naše malo mjesto jer smo 40 godina bili odsječeni od svijeta, makadamski put je održavan, ali ipak asfalt je asfalt. Danas smo dočekali taj dan da smo asfaltom spojeni sa Prijedorom preko Bišćana , nadamo se da će asfalt ići i dalje, možda i voda da bi ovo naše mjesto oživjelo” , rekao je Katana.
Mještanin Ibrahim Bajrić istakao je da je ovo veoma značajan dan za Bišćane a posebno za đake i za investitore.
Na području Prijedora u toku ove godine asfaltirano je više od 100 putnih pravaca.

Izvor: prijedorgrad