Spasiti jedno dijete, znači spasiti svijet, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na svečanosti uručivanja inkubatora i opreme za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”.

– Uspjeli da uradimo ono što ne vidim da je iko u regionu uradio. Reagujemo na pravi način gdje je medicinski urgentno – izjavio je Dodik.

– Uspjeli da uradimo ono što ne vidim da je iko u regionu uradio. Reagujemo na pravi način gdje je medicinski urgentno – izjavio je Dodik.

On je naglasio da se ovom akcijom žele okupiti svi ljudi i institucije kako bi bilo iskazano ljudsko dostojanstvo, jer se želi reagovati na izazove i probleme.

– Želim istaći da je u ovoj poslednjoj akciji najveći lični donator bila Dragica Stojanović, koja je donirala 20.000 maraka. Zahvalan sam joj na tome – naveo je Dodik.

S ljubavlju hrabrim srcima - donacija inkubatora (foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja )

S ljubavlju hrabrim srcima – donacija inkubatora (foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja )

Istakao je da se na donatorskim večerima “S ljubaljvlju hrabrim srcima” skupi oko milion KM za rješenje mnogih problema.

– Napor pojedinca da daju svoja lična sredstva pokazuje da smo odgovorno društvo. Svima je ovo pomoć, posebno djeci za spas njihovih života – poručio je Dodik.

Oprema je uručena rukovodstvima bolnica u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnica u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

Autor:RTRS