Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su prvi rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 83.606.055 KM. Razlika između nacrta i prijedloga u rebalansu je 1.248.455 KM.

“Razlika se, uglavnom, odnosi na 500.000 KM transfera predsjednika Republike za sufinansiranje projekata pomoć povratničkom stanovništvu, za izgradnju fiskulturne sale u naselju Gomjenica u okviru Osnovne škole “Branko Ćopić” i bilo je određenih povećanja na prihodovnoj strani”, rekla je Maja Kunić, načelnik Odjeljenja za finansije Grada Prijedora.

Prošle su tri godine mandata aktuelne vlasti, a ono što je obećano, uglavnom, nije urađeno, smatra samostalna odbornica, Biljana Knežević.

“Ono što je otkrio ovaj budžet jeste činjenica da je politika SNSD-a čista manipulacija. Vidjeli ste da postoji stavka u budžetu koja povratnicima obezbjeđuje pola miliona maraka, nema ništa protiv toga, ali samo prije manje od mjesec dana imali smo skup “Granica postoji”. Znamo na koju granicu se misli, a onda se na perfidan način podvoravate tim ljudima”, istakla je ona.

Naredna godina biće izazovna i čekaju nas brojni projekti, poručuje gradonačelnik, Slobodan Javor. Kada je riječ o izgradnji bolnice, kako kaže, radi se na izradi idejnog rješenja.

“Što se tiče podrške republičkog nivoa za pomoć u sanaciji štete od poplava, mi smo dobili 200.000 KM. Što se tiče Savjeta ministara, obećana nam je pomoć od 100.000 KM. Ta sredstva ćemo utrošiti tamo gdje je prioritetno”, dodaje on.

Izvor: kozarski