U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno uz sunčane intervale i malo svježije vrijeme, dok će na jugu biti oblačnije uz povremenu kišu.

Kiša će ponovo početi da pada u toku dana na jugu i zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha od 13 na zapadu do 18 na istoku i jugu, u višim predjelima od devet stepeni Celzijusovih.

U prvom dijelu dana duvaće slab i promjenljiv vjetar, poslije podne i uveče očekuje se da pojača pa će tokom noći biti jak i olujni južni vjetar.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima, dok je na planinama zabilježen slab snijeg.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Han Pijesak pet, Sokolac šest, Čemerno sedam, Banjaluka, Srebrenica, Sarajevo i Tuzla devet, Bijeljina, Doboj i Brčko 10, Bileća 11, Neum 17 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Bileći, i to 87 litara po metru kvadratnom, u Gacku 50, na Čemernu 44, u Ribniku 39, u Trebinju 37, u Mrkonjić Gradu 32, u Šipovu 26, u Kalinovik 24, u Banjaluci 20, u Prijedoru 18, u Foči 17, u Srpcu 15, na Mrakovici 13, u Kneževu 12, na Sokocu 11, u Rudom 10 litara, devet na Han Pijesku, sedam u Višegradu, pet u Srebrenici, tri u Doboju i dva u litra po metru kvadratnom u Bijeljini.

Autor: SRNA/Srpskainfo