U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima – objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar slab na krajnjem sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 14 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima BiH. Poslijepodne prestanak padavine i razvedravanje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći i u ostatku zemlje. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Krajem dana i u večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 15 do 21, na sjeveroistoku Bosne do 24 stepena.

Lokalni pljuskovi

U ponedjeljak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne su moguću povremeni i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, a dnevna od 16 do 22 stepena – piše Anadolija.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 15 do 21.

U srijedu 8. novembra 2023, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stepena.

Izvor: Srpskainfo