U višednevnim akcijama pojačane kontrole saobraćaja na području Policijske uprave Prijedor isključeno je 40 pijanih vozača, od kojih je šest zadržano na triježenju, dok je “presretač” evidentirao 51 prekršaj prekoračenja brzine vožnje.
Najveće prekoračenje brzine vožnje “presretač” je zabilježio na magistralnom putu Prijedor- Sanski Most u naselju Tukovi, gdje se na ograničenju od 80 kilometara na čas vozilo kretalo brzinom od 151 kilometar na čas, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Od višestrukog povratnika u činjenju težih prekršaja iz Velike Kladuše čiji su inicijali D.A. oduzet je neregistrovan automobil “audi”, a utvrđeno je da duguje 6.021 KM za neplaćene kazne.

Devet učesnika u saobraćaju počinilo je prekršaje koji nisu bili u fokusu akcija. Ukupno je kontrolisano je 550 učesnika u saobraćaju.

Na području Policijske uprave Prijedor u protekla tri dana realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, a od četvrtka, 2. novembra, do nedjelje, 5. novembra, kontrola brzine vožnje uz pomoć “presretača”.

Izvor: SRNA/kozarski