Odbjegli osuđenik Ivica Mišković iz Kaknja pobjegao je kroz prozor na prizemlju zgrade Osnovnog suda u Banjaluci, a nadzorne kamere ATV-a snimile su Miškovića u trenutku dok je bježao.

Mišković je, nakon što je pobjegao kroz prozor zgrade suda, trčao je kroz Gundulićevu ulicu iz pravca Aleje Svetog Save. Miškovića su i snimile nadzorne kamere Adiko banke, kako bježi iza zgrada. Nakon toga mu se gubi svaki trag.

Podsjećamo, Mišković je, nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog polne zloupotrebe djeteta, iz sudnice doveden u prostoriju za zadržavanje koja se nalazi u prizemlju zgrade.

”Tu je čekao da mu se uruči rješenje, a onda je iskoristio priliku i gurnuo policajku koja je bila uz njega. Ona je pala na radijator i pokušala je da ga spriječi u bjekstvu, ali nije uspjela i tom prilikom je lakše povrijeđena”, navodi dobro upućeni izvor ATV-a.

On pojašnjava da je Mišković potom krenuo prema Vrhovnom sudu Republike Srpske i kružnom toku na raskrsnici Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice.

”Bježao je prema naselju Borik i tu mu se izgubio svaki trag. Budući da kod sebe nije imao ni dokumente, ni novac nije mogao daleko da umakne, ali mu se brzo izgubio trag. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je imao pomagača koji ga je čekao i odvezao. Takođe postoji mogućnost i da se negdje sakrio”, navodi pomenuti izvor.

Podsjetimo, Mišković je pobjegao nakon što je mu je izrečena presuda od četiri godine zatvora. Prema nezvaničnim informacijama osuđen je zbog obljube 9-godišnje djevojčice, inače kćerka njegovog pastorka. Slučaj je prijavljen 2021. godine, a optužnica protiv Miškovića je potvrđena prošle godine. Dugo vremena je bio u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica na osnovu koje je uhapšen u Njemačkoj i izručen pravosuđu Srpske.

Na Fejsbuk stranici “Stop pedofilija” ranije je objavljena njegova fotografija, kao i informacija da je napastvovao dječaka od 12 godina u Kaknju, a kasnije i devetogodišnju djevojčicu u Banjaluci.

Izvor: ATV