Fudbaleri prijedorskog Rudara u 15. kolu Prve lige Republike Srpske na svom stadionu dočekuju Sutjesku iz Foče.

Turublentan je period u Prijedoru, a trener Vule Trivunović je istakao da od igrača traži samo da uživaju i poštuju sebe, jer ako date ljudima povoda da sumnjaju u vas, teško je to okrenuti u svoju korist.

– Prije svega, kada nemate kontinuitet rezultata onda svaku sljedeću utakmicu dočekujete pomalo u nemiru. Sam ambijent oko kluba i očekivanja koja su prisutna u Rudaru uvijek mogu da sputaju igrače da pokažu svoje pravo lice. Teška utakmica je pred nama i svaka naredna će biti još teža, jer se približava kraj polusezone, a teški protivnici. DOlazi nam ekipa koja nema šta da izgubi u subotu, može samo da dobije. Mi igramo toplo-hladno, definitivno imamo problem, a koji je, zadržaćemo ga za svlačionicu. Prljav veš je bolje ne iznositi u javnost. Radili su momci dobro ove sedmice i jedino što ja tražim od njih je da izađu na teren i uživaju. Ništa drugo. Bilo šta da radite, ako ne uživate u tome, ne možete očekivati rezultat. Da imamo kvalitet, imamo sigurno, ali i određeni nedostatci se pokazuju iz utakmice u utakmicu. Imamo neke igrače na koje nećemo računati što zbog povreda, što zbog bolesti, ali svi oni koji izađu na utakmicu moraju pokazati da sebe poštuju, prije svega, isključivo sebe. Ako date ljudima povod da sumnjaju u vas, jako je teško da to okrene u svoju korist. Trebamo izaći hrabro i odvažno na teren sa samo jednim ciljem, a to je pobjeda i da onda mnogo mirnije se spremamo za preostale dvije utakmice, rekao je Vule Trivunović.

Aleksandar Ignjatović se nada da od ove utakmice može krenuti serija pobjeda Rudara kako bi se polusezona završila na najbolji način.

– Atmosfera, kakva može biti. Sigurno nije na nivou kakvu smo očekivali i kakvoj smo se nadali. Ono što smo uradili je već prošlost, treba svakako da analiziramo, ali i da što prije zaboravimo. Ostaju nam tri utakmice do kraja gdje trebamo da probamo da se skupimo, izvučemo maksimum i da onda hladne glave razmislimo o svemu. Mislim da smo sposobni kao ekipa da to izguramo sada kada je najteže. Drugu opciju nemamo. Ljudi iz kluba su uvijek uz nas, tu se nema šta reći. Radimo dobro, evidentno je da imamo nekih problema, ali mislim da samo nekom zajedničkom slogom možemo to da izguramo. Utakmica protiv Sutjeske je jako bitna za nas, za neko naše samopouzdanje. Moramo ići na pobjedu, moramo pobijediti da bismo se nečemu nadali u budućnosti. Mi imamo dobar odnos između igrača, ali to se nešto pokvari kada izađemo na teren. Tu je trener da to analizira zašto, pričamo stalno o tome. Mislim da od subote možemo krenuti u neke naše nove pobjede i da budemo u vrhu, rekao je Aleksandar Ignjatović

Utakmica Rudar – Sutjeska igra se u subotu od 13 sati.

Izvor: SrortDC