Psiholozi smatraju da žene koje su fatalne po muškarce imaju tri osobine koje su ključne.

Postoje ti neki parovi koji se čine (i jesu) “ludo” zaljubljeni čak i nakon decenija ljubavi. No, pre nego što skočite sa pretpostavkom da se foliraju, znajte da i te kako postoje priče u kojima su muškarci i dalje “ludi” za svojim partnerkama kao prvog dana, kao i da to nije toliko retko kako se misli.

Pokažite zainteresovanost prema svom partneru

“Briga i topla osećanja se nikada ne zaboravljaju. Čak i ako se nakon raskida muškarcu pojavi neka druga strast, uvek će upoređivati koliko se ta nova osoba zaista interesuje za njega. I ako interesovanje ne bude tako intenzivno, muškarac će na ovaj ili onaj način nastaviti da se seća prošlih veza.”

Drugо pravilo – to je iskrenost

Otvoriti se stvarno i preneti lična osećanja nije uvek lako, pogotovo ako partner to treba da oseti. Dečje traume, uverenja i strahovi teraju žene da stvaraju uloge za sebe i da se pretvaraju da su neko drugi. Pokušaj življenja kao “fatalna žena” obično završava neuspehom.

Muškarac ne želi da vidi manipulatora pored sebe. Neki odmah napuštaju takve veze, a oni koji loše prepoznaju manipulacije, verovatnije će se opeći ili započeti odnose koji podržavaju dečje traume. Masolova preporučuje da svako treba da pokaže iskrenost – i muškarac će to primetiti.

Treće pravilo – biti zahvalan i umeti to pokazati

Stereotip o tome da muškarac “mora” da obavi sve sam, vreme je da se odbaci. Kada žena prestaje da bude zahvalna u odnosima, to smeta partneru ili jednostavno odlazi.

“Zahvalnost – reakcija koja pokazuje muškarcu da se ne trudi oko nas uzalud, treba da oseti da je voljen i cenjen. Emocije povezane sa zahvalnošću su jedne od najprijatnijih. I kada su odnosi ispunjeni takvom atmosferom, oboje će se u njima osećati udobno i prijatno.”

Izvor: prva.rs

Ilustracija; Foto: VGstockstudio/Shutterstock