Prijedorska policija za veoma kratak period uhapsila je čak 11 vozača koji su upravljali automobilom pod utacijem narkotika.

U PU prijedor su rekli da je stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske propisano je, između ostalog, da će policijski službenici zadržati lišenjem slobode lice zatečeno u vršenju prekršaja kod kojeg se utvrdi prisustvo opojnih droga i sredstava ili odbije da se podvrgne testiranju na opojne droge i sredstva.

– S tim u vezi policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u prethodnom periodu su nakon testiranja učesnika u saobraćaju na prisustvo opojnih droga u organizmu uhapsili 11 vozača – saopšteno je iz PU Prijedor.

Tokom redovnih i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju uhapšeno je šest vozača koji su zatečeni u vršenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu i pet vozača koji su odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Izvor: Srpskainfo