Konakoviću, mnogo si nervozan čim sa tako prevažnih sastanaka, gdje se “vrata sve šire otvaraju”, pričaš o Dodiku.

To je poručio predsjednik Republike Srpske, ponovo komentarišući nastupe ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića.

-Te priče kako želiš dobro Banjaluci, Srpskoj, a na svakom mjestu pokazuješ mržnju i ostrašćenost, istu onu koju pokazuje i SDA, provalili su svi. Razlika u odnosu na SDA je to što je Konaković politički marginalac i nema dovoljno jaku infrastrukturu da sprovede svoje zamisli. Jedino što može sprovesti je plan koji mu izdiktiraju njegovi šefovi Marfi i Šmit. Ne možete ništa uraditi niti krenuti u dan, a da Marfi ne kaže to se tako radi ili ne radi – napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

-Elmedine, marketinškim trikovima, populizmom i podvalama ne možeš prikriti poltronstvo, kao što ne možeš izbjeći činjenicu da ne postoji način da se u bilo kom paralelnom univerzumu donese odluke bez pristanka Srpske – dodaje Dodik.

Poručuje da nema tog akcionog plana koji Konakoviću može pomoći da izbjegne Srpsku.

-Nema tog lažnog Šmita ni nadmenog Marfija koji će ti to omogućiti. Na kraju te za stolom čeka Republika Srpska. I samo da znaš, tamo ću te i ja sačekati. Momčino, krajnje je vrijeme da se uozbiljiš. Kad pričaš s ozbiljnim političarima, legitimno izabranim predstavnicima naroda, pokaži poštovanje, inače bi mogao ispasti kroz ta otvorena vrata što se, kako kažeš, sve šire otvaraju. Pazi da se ne otvore za tebe da izletiš. Dogovor i razgovor – da.  Sve ostalo – neće ići – kaže Dodik.

Izvor: Srpskainfo