U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno uz kišu, ali i susnježicu i snijeg nakratko na visokim planinama. Padavine će prestati sredinom dana, kada će doći do djelimičnog razvedravanja.

Uveče padavine prestaju u svim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Maksimalna temperatura u većini predjela tokom noći od 11 na zapadu do 18 na sjeveru, a u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Tokom noći duvaće umjeren i jak vjetar južnih smjerova, po prolasku fronta slab do umjeren sjevernih smjerova.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajeva jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, dok su izraženije padavine zabilježeneu sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

Temperatura vazduha izmjerena u 7 časova Bjelašnica šest, Višegrad i Rudo osam, Čemerno 10, Mrakovica 11, Tuzla, Han Pijesak, Kneževo i Kalinovik 12, Bijeljina, Trebinje, Zvornik, Sarajevo, Mostar, Zenica, Bileća i Srebrenica 13, Doboj, Sokolac, Novi Grad i Ribnik 14, Banjaluka, Prijedor i Drinić 15, Mrkonjić Grad i Šipovo 17, Neum 19 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo