Na društvenoj mreži Instagram, stranica “Otacastvo” je podijelila inspirativnu priču o srpskom ultramaratoncu Jovici Spajiću. Ovaj hrabri momak je nedavno pobijedio na jednoj od najzahtjevnijih trka na svijetu, koja se održava na Aljasci.

Jovica je član srpskih bezbjednosnih snaga SAJ i već godinama se bavi trčanjem na ekstremnim terenima. Za samo sedam dana, četiri sata i 29 minuta, on je uspio da pretrči nevjerovatnih 565 kilometara u uslovima gdje je temperatura bila i -20 stepeni Celzijusovih. Njegova hrabrost i izdržljivost su zaista impresivne, posebno ako se uzme u obzir da je Jovica na ovu trku otišao na posnoj ishrani.

Međutim, ovo nije prvi put da je Jovica ostvario nevjerovatne sportske podvige. On je poznat kao rekorder u trbušnjacima, sa čak 30.000 bez predaha za 24 časa, zbog čega se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda. Pored toga, Jovica je pobijedio na brojnim svjetskim trkama, uključujući i onu koja se održavala u džunglama Amazonije.

Ali, ono što je još više impresivno kod Jovice jeste njegova humanost i rodoljublje. Na trkama širom svijeta, on je promovisao udruženje osoba koje pate od plućne hipertenzije, pokazujući svoju velikodušnost i brigu za druge.

Izvor: ATV