Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske učestvovala je na dvodnevnom investicionom samitu koji je održan juče i danas u Atini. Ovaj događaj sa više od 400 učesnika iz 30 zemalja okupio je najvažnije međunarodne investitore.

V.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac i v.d. izvršnog direktora za upravljanje portfeljom i zajedničke poslove Zlatko Popović boravili su u Grčkoj na poziv organizatora samita – „AIM Global Foundation“. Prvi kontakti sa „AIM Global Foundation“ uspostavljeni su tokom Godišnjeg investicionog sastanka „AIM Global 2023“ u maju ove godine u Abu Dabiju, a potom i na INVEST FORUMU u Banjoj Luci, koji je u organizaciji IRBRS, a u saradnji sa Vladom Republike Srpske održan u septembru.

„Naše učešće na ovako značajnom događaju u Atini dobar je znak, ali i prilika da nastavimo da održavamo i širimo kontakte sa međunarodnim investitorima. Ovo je takođe potvrda da je naš Forum, sa impozantnim brojem učesnika, potvrdio da je IRBRS u proteklom periodu uradila ozbiljan i veliki posao u promociji potencijala Republike Srpske“, rekao je v.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac.

Deseti „DDC Investors Summit“ okupio je u Atini finansijske stručnjake i privrednike Evrope i Bliskog istoka koji su razgovarali o banakrskom sektoru i ekonomskoj situaciji na globalnom tržištu.

U sklopu djelovanja „AIM Global Foundation“ održava se i AIM godišnji investicioni sastanak – investiciona platforma koja ima za cilj da pomogne zemljama u razvoju da privuku strana direktna ulaganja i obezbijedi okvir za globalnu razmjenu o ključnim principima na kojima se zasnivaju međunarodne investicione politike, strategije i prakse za održivi razvoj radi postizanja globalnog rasta.

prijedor24h