Šestočlana porodica Đekić iz Kozarske Dubice, uselila je u novu kuću. Stara jednospratnica sa dotrajalim krovom, dograđena je i obnovljena u akciji Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Podstanarski život prošlost je za Indiru, Gavrila, Dajanu i najmlađeg Stefana. Bezbrižno odrastanje u toplom domu, radost je i za roditelje, Marinu i Aleksandra, koji su, kažu, konačno na svome.

– Nismo imali namještaj, niti je ovdje bila prikopčana voda, gradska, tako da smo čekali dobre ljude koji su nam hvala bogu pomogli. Djeca su baš presrećna u svojim sobama, svojim krevetima – priča Marina Đekić.

– Dobili smo prvenstveno svoj krov nad glavom, a dobili smo zdravije uslove za djecu koje, u prethodnim kućama, sami i znate, bude i vlage. Sve je dobro, jako zdravo za djecu prije svega – dodao je Aleksandar Đekić.

Izgradnjom kuće, stavljen je pečat na jednu plemenitu priču, istakao je paroh Branko Repaja, koji je i osveštao novi dom.

– Nikada Srbin nije prelazio ni preko praga bez Boga tako i od današnjeg dana i časa. Porodica Đekić ovaj svoj novosagrađeni dom prelaziće s blagoslovom Božjim – poručio je Branko Repaja, paroh treći dubički.

Za potpuni završetak radova, čija je vrijednost 90 hiljada maraka, preostalo je postavljanje ograde oko kuće i stepenište.

– Naš narod je veoma human, naš narod pomaže i uspjeli smo. Ovo je samo još jedna od kuća. Čini mi se da će biti desetak što kuća što većih građevinskih objekata u Republici Srpskoj – naglasio je Saša Vignjević, predsjednik Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Posredstvom organizacije Srbi za Srbe, na području Kozarske Dubice do sada su stambeno zbrinute tri porodice.

Autor: RTRS