Omladinskom savjetu Prijedor pristupilo je 400 mladih, kojima su članske karte uručene večeras, na svečanosti u gradskom pozorištu. Ovo je dokaz da je, nakon izbora novog rukovodstva, OSP krenuo uzlaznom putanjom, ističu u ovoj organizaciji.

“Mladi u gradu Prijedoru prepoznali su naš rad, trud i aktivnosti. Samim tim odlučili su da nam se pridruže, da u budućnosti gradimo Prijedor po mjeri svih nas”, rekao je Mirnes Duratović, predsjednik Skupštine Omladinskog savjeta Prijedor.

Svečanosti uručivanja članskih karata prisustvovala je Branka Malešević, pomoćnik ministra za omladinu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS. Ona je izrazila zadovoljstvo velikim interesom srednjoškolaca i mladih da se priključe radu Omladinskog savjeta Prijedor. Maleševićeva je Prijedor navela kao primjer dobre prakse, kako u saradnji lokalnih institucija i vlasti sa mladima, tako i u izradi strateških dokumenata za mlade.

“Grad Prijedor jedan je od prvih počeo izradu lokalne Omladinske politike koja prati Omladinsku politiku Republike Srpske usvojenu  za period 2023 – 2027. godina. Oni su već u nekoj završnoj fazi izrade svoje lokalne Omladinske politike, što znači da je i predstavnicima mladih i institucijama lokalne zajednice stalo da se mladima poboljša kvalitet života i pruži prilika da ostanu”, izjavila je pomoćnik ministra za omladinu.

Saradnja Omladinskog savjeta i Grada Prijedora na visokom je nivou, ističu u Gradskoj upravi.

“U omladini našeg grada prepoznaje se ta želja, volja i entuzijazam da poboljšaju nešto u bilo kom segmentu društva u svom gradu. Dodatni motiv je kad oni stvaraju i kreiraju nešto, kreiraju za svoju budućnost onako kako oni vide i žele da bude njihov grad i lokalna zajednica. Podrška će i dalje biti na visokom nivou i mi smo ponosni na ove mlade ljude, na mladost Prijedora. Svaki prijedlog koji od njih dođe, biće svesrdno podržan”, rekla je Danijela Dodoš, šef Kabineta gradonačelnika Prijedora.

Omladinski savjet Prijedora dosadašnjim aktivnostima potvrđuje status jedne od najaktivnijih organizacija u Republici Srpskoj, poručeno je sa ove svečanosti.

Izvor: kozarski