Narodnog poslanika Milanka Mihajilicu zamolio sam u zvaničnom odgovoru na poslaničko pitanje, a sad ga molim i javno, da prestane da zloupotrebljava tu časnu funkciju kako bi širio dezinformacije i stvarao pogrešnu sliku u javnosti o Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske, kaže v.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac.

On je rekao da Mihajilica uporno traži da Investiciono-razvojna banka Republike Srpske dostavi izvještaj o poslovanju za 2021. godinu, iako je lično on diskutovao upravo o tom izvještaju na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u martu ove godine.

„Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske a.d. Banja Luka i fondova za 2021. godinu, sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora usvojen je na Drugoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, održanoj 14. marta 2023. godine“, kaže Vrhovac.

On je takođe rekao da je Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske sa fondovima za 2022. godinu, sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora spreman i biće upućen u redovnu parlamentarnu proceduru.

Sve ove informacije su dostavljene u odgovoru Investiciono-razvojne banke Republike Srpske na poslaničko pitanje Milanka Mihajilice.

„Ne želim da vjerujem da bilo koji narodni poslanik ima svjesnu namjeru da napravi štetu. Narodna skupština Republike Srpske je čvrst temelj Republike Srpske, a Investiciono-razvojna banka Republike Srpske ozbiljna institucija. Nije u redu ni sa profesionalne, ali ni sa ljudske strane da se na neistinitim informacijama kupe politički poeni i da se na takav način obmanjuje javnost“, rekao je Vrhovac.

prijedor24h