Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Tanjug da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov politički i poslovni tim s pravom imaju punu podršku u Republici Srpskoj, a prije svega zbog njegove jasnoće i posvećenosti Srbiji i Republici Srpskoj, nezaobilazne osobenosti i osjećajnosti patriotskog i stvaralačkog majstorstva.

On je podsjetio da je Vučić, na obilježavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slijepčević – Badovinci u Mačvi, naglasio da će ta brza saobraćajnica ići ka Pavlovića mostu i graničnom prelazu prema Republici Srpskoj, zatim da će se prema Republici Srpskoj praviti širi granični prelazi, čime će biti brža i bolja povezanost gradova iz Republike Srpske i Srbije.

– Od Bijeljine do Beograda, kada bude uskoro završena pomenuta brza saobraćajnica u Mačvi, putovaće se, kako reče predsjednik Vučić, sat i 15 minuta – istakao je Dodik.

Kada se uzme u obzir, rekao je Dodik, da su zahvaljujući Srbiji pod vođstvom Aleksandra Vučića i njegovoj pažnji, Srbija i Republika Srpska povezane i velikim mostom između Ljubovije i Bratunca, zatim da se završava i novi most na Savi u Rači, koji će biti u funkciji kada iduće godine bude završen auto-put iz Srbije prema Bijeljini i dalje, kao i da će brza cesta na relaciji Šabac – Loznica ići i kraj granice prema Republici Srpskoj u Šepku pa sve do Malog Zvornika na granici sa Zvornikom, to onda kod građana u Republici Srpskoj, i te kako i s pravom izaziva nedvosmislenu podršku i zahvalnost predsjedniku Srbije Vučiću koji nikada ne zaboravlja Republiku Srpsku – naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, sa Vučićem na čelu Srbije, bez sumnje, ojačalo je bratstvo Srba u Srbiji i Republici Srpskoj, kao i da se popelo na najvišu kotu međusrpskih odnosa do sada.

– Vučić je obećao i sagradio za građane Srbije i Republike Srpske ono što se njegovi prethodnici na funkciji predsjednika Srbije nisu osmjelili ni da pominju, a kamo li da urade u Srbiji i prema Republici Srpskoj, kao što je to do sada uradio veliki srpski graditelj, Aleksandar Vučić – istakao je Dodik.

Naglasio je da se zbog toga ljudi u Republici Srpskoj, kao i mnogi u Srbiji, raduju da će Vučić nastaviti svoj posao i u budućnosti i da Republika Srpska može da očekuje još veću saobraćajnu i svaku drugu povezanost sa Srbijom.

– Republika Srpska je zbog svega toga i uz veliku zahvalnost, masovno uz Aleksandra Vučića, i daje mu punu podršku na predstojećim izborima – zaključio je Dodik za Tanjug.

Izvor: Tanjug/ATV