Na drugom balonu Adria Cup U16 Lider iz Lijevča poražen je od prijedorskog Huntersa rezultatom 53:60. Prijedorski košarkaši pobijedili su i Ri-Basket 60:57, dok je ova poražena ekipa izgubila i od Lidera rezultatom 69:100.

Ekipa Brod iz Slavonskog Broda nije učestvovala na drugom balonu iz opravdanih razloga, te će utakmice biti naknadno organizovane.

Igrali su Vujčić, Mudrinić, Kragulj, Šolak, Mandić, Marić, Liščinski, Beronja, Tuta, Vujinović, Lukić, Makarić
Trener: Modrić.

Tabela nakon nekompletna 2 balona/turnira:

  1. Hunters Prijedor 4:0
  2. Lider-Lijevče Gradiška 3:1
  3. Bosna XXL Bihać 1:2
  4. Sv. Matej-Matulji 0:3
  5. Ri-Basket Rijeka 0:2
  6. Brod Slavonski Brod 0:0.

“Nova druženja i kvalitetne utakmice su viđene u subotu u Huntrrs trening centru. Ostaje žal za još boljim utakmicama s obzirom da su gosti iz Rijeke doputovali sa samo sedam igrača zbog zdravstvenih problema. Međunarodni Adria Cup u okviru kog se igrao ovaj turnir svakom utakmicom potvrđuje opravdanost odluke Prijedorčana o učešću. Veliko iskustvo je takmičenje sa kvalitetnim protivnikom, a nepoznavanje suparnika daje dodatnu draž i podizanje nivoa igre. Takođe, stvaraju se novi kontakti i poznanstva, te širi krug lokacija za buduća druženja i utakmice. Ovaj put Ri-Basket iz Rijeke je došao i sa mlađom selekcijom te su odigrali dvije utakmice protiv domaćina i u odličnoj igri zabilježili i pobjede”, naveli su iz Huntersa.

Iz KK Hunters navode da je treći balon zakazan za polovinu decembra u Rijeci uz učešće ekipa Ri-Basket, Sv. Matej-Matulji, Bosna XXL i Brod.

Izvor: kozarski