Bivši diplomata i predsjednik Demokratskog centra, Igor Davidović, obrušio se na opoziciju u Srpskoj za koju tvrdi da nema jasan program, ali da zato ima jasan cilj, a to je da dođe na vlast i sve ostane isto.

Davidović kaže da se opozicija u principu ne suprotstavlja konceptima, te da do sada nije vidio ni od jednog lidera opozicije potpuno nov, kvalifikovan, kvalitetan i dobar koncept i projekciju, prije svega, socijalnog razvoja.

– Od velikih igrača u velikoj opoziciji mi to još nismo čuli. Oni se radije posvećuju nečemu što oni kvalifikuju kao političko suprotstavljanje, trvenje ili političku borbu – istakao je Davidović.

Dodaje da se, po njemu, to ne može opisati drugačije nego kao borba ličnih sujeta, odnosno borba nekakvih ideja kako oboriti vlast i doći do vlasti, ali da se pri tome ne pomene način šta će i kako će ako dođu u poziciju da o svemu tome sami odlučuju.

Davidović tvrdi da je opozicija u Republici Srpskoj bez orijentira i kompasa.

– Ne prežu od toga ni da zapale vlastitu kuću samo da ih osvijetli i dovede pred kamere, a kada dođu pred kamere više se ne bave konceptima nego frizurom, šminkom, perikama, presađivanjima kose, porukama „ja ću tebi, ti ćeš ovako“, „nastradaćeš“, „skupo ćeš platiti“ itd. – ističe Davidović.

On pita kakva je to izborna poruka i zašto bi trebao da se da glas nekome ko konstantno šalje poruke koje su na vrlo prizemnom nivou, kako ističe, „uličnih dobacivanja“.

– Ne griješim kada kažem da nam je ta situacija opozicionih „trvenja“ u principu izuzetno vulgarna, vrlo primitivna, pa da kažem veoma često sasvim prostačka – zaključuje Davidović.

Izvor: Srpskainfo