ДРВАР, 30. НОВЕМБРА /СРНА/ - Хуманитарна организација "Срби за Србе" донирала је трактор шесточланој породици Марчета, која живи објекту некадашње подручне школе у селу Прекаја надомак Дрвара.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” donirala je traktor šestočlanoj porodici Marčeta, koja živi u objektu nekadašnje područne škole u selu Prekaja nadomak Drvara.

Saša Vignjević iz ove humanitarne organizacije rekao je da Marčete imaju četvoro maloljetne djece, nemaju riješeno stambeno pitanje i da će im donirani traktor olakšati svakodnevne seoske poslove od kojih oni žive. Članovi ove humanitarne organizacije posjetili su nekoliko porodica u Drvaru kojima je potrebna pomoć.

-Riječ je o porodicama koje imaju d‌jecu i kojima je potrebna pomoć uglavnom u rješavanju stambenog pitanja, a ima i onih kojima su potrebni kućni aparati ili mehanizacija – naveo je Vignjević i dodao da ova organizacija namjerava da pomogne i porodicama Raca i Pećanac.

On je rekao da porodica Pećanac živi u trošnoj porodičnoj kući u kojoj nema vode, ni osnovnih kućnih aparata, da je samohrana majka Tijana zaposlena u lokalnoj tekstilnoj firmi i sa malom radničkom platom izdržava troje maloljetne d‌jece. U porodici Raca, kako je naveo, samohrana majka Svetlana je nezaposlena, živi sa kćerkom Katarinom koja od rođenja ima srčanih problema, i nemaju čak ni socijalnu pomoć.

Vignjević je naglasio da članovi organizacije “Srbi za Srbe” namjeravaju da posjete i pomognu ugrožene porodice u zapadnokrajiškim opštinama, te pozvao ljude da podrže ovu akciju pozivom na broj 17763, a cijena poziva je 3 KM.

Autor: SRNA/Srpskainfo