Nakon vrlo toplog vremena danas, sutra se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje zahlađenje i nagli pad temperature, čak i do 19 stepeni.

Noćas i sutra ujutru očekuje se jače zahlađenje, te će biti oblačno uz slabe padavine. Padaće slaba susnježica i snijeg, a na jugu kiša.

Već tokom jutra na sjeveru i zapadu padavine prestaju uz postepeno razvedravanje, a tokom dana padavine će prestati i na jugu i istoku. Popodne i uveče suvo i sve hladnije uz dalje razvedravanje, saopšteno je danas iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša maksimalna temperatura predviđena za sutra je između jedan i pet stepeni, a na jugu 12. Poređenja radi,  maksimalna temperatura u prvom dijelu današnjeg dana je iznosila od 17 do 24 stepena, što je više od deset stepeni razlike. Danas je najtoplije bilo u Bijeljini gdje su izmjerena upravo 24 stepena Celzijusa.

Maksimalna temperatura vazduha u Banjaluci danas je bila oko 21 stepen, dok će se sutra, prema prognozama, živa u termometru popeti najviše do trećeg stepena.

Izvor: ATV