Republika Srpska se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe, svojih ustavnih nadležnosti, imovine i da pristane da bude prazna ljuštura – naveo je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

– Na predstojećem sastanku u Briselu zatražiću da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, ali ću reći i da BiH treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija, jer je to neophodno da bi napredovala na evropskom putu. To znači da stranci moraju da ostave BiH njenim legalno izabranim političkim predstavnicima – naveo je Dodik u objavi na Instagramu.

Naveo je da je tokom sedmice prisustvovao osveštanju hrama posvećenog Svetom Savi u Foči, te da mu je pripala velika čast da bude kum hrama.

– Takođe sam boravio u Beogradu i razgovarao sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem. U Srbiji imamo patriotske snage, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koje su uvijek pokazivale dobar odnos prema Srpskoj. Smatramo da je sasvim prirodno da politički podržimo te političke opcije – napisao je Dodik.

Autor: RTRS