Namjera dvadesetosmogodišnjeg Darka Todorovića zvanog Arkan iz Omarske da se provoza autobusom, neslavno je završila, jer je nekoliko kilometara od mjesta krađe, sletio sa puta i razbio autobus “Rale tursa” koji je ukrao.

Kako saznajemo mladić je od ranije dobro poznat policiji, ali u nedjelju je počinio nesvakidašnju krađu, jer je sa parkinga benzinske pumpe u Omarskoj ukrao autobus koji u vlasništvu pomenutog autoprevoznika iz Banjaluke.

 Po svemu sudeći mladić je to učinio samo da bi se provozao ukradenim autobusom kroz Gradinu, ali mu se nije posrećilo jer je tu zapeo i slupao autobus a policija ga je tu i zatekla- rekao je izvor Nezavisnih.

Šteta koju je pričinio na autobusu za sada nije zvanično uvrđena.

Dragomir Railić, direktor “Rale tursa” rekao je da je osumnjičeni pronašao ključeve i  tako pokrenuo i ukrao autobus.

– Brzom reakcijom policije pronađen je nakon sat vremena. Zasad ne znamo koliku je štetu pričinio, to će naknadno utvrditi procjenitelji, jer nisam stručan za to. On je sletio s puta kod Gradine, nekoliko kilometara od mjesta gdje je ukraden autobus- rekao je Railić.

Kako je rekao Railić, policija je mladića tu i zatekla, ali na sreću nikog nije udario autobusom niti je on povrijeđen.

– Nije mi poznat njegov identitet ne poznajemo mladića uopšte- rekao je Railić.

Kako je saopšteno iz prijedorske policije D.T. je osumnjičen da je u nedjelju oko 17.50 počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari a brzom intervencijom policijskih službenika autobus je pronađen na području mjesta Gradina i za volanom je bio osumnjičeni D.T.

Dodali su da je pritom oštetio i parkirani automobil privatnog vlasništva.

-U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će protiv D.T. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo- rekli su iz policije.

Iz kompanije “Viva travel” iz Banjaluke su se oglasili nakon krađe autobusa te su rekli da je  počinilac pritom udario u auto njihovog vozača.

Izvor: Srpskainfo