U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se, nakon oblačnog jutra, očekuje kiša i susnježica koja će sa zapada da se širi na ostale krajeve.

Jutro je umjereno oblačno i toplije nego juče, a oko rijeka i po kotlinama je prolazna magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Popodne će padavine jačati na zapadu i postepeno se širiti ka istoku, a padaće kiša i susnježica, dok se na planinama očekuje snijeg.

U toku noći padavine će zahvatiti većinu predjela, a snijeg će padati i u nižim krajevima uz formiranje manjeg pokrivača. Maksimalna temperatura vazduha od pet na zapadu do 11 na istoku, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha izmjerena u 7 časova: Sokolac minus pet, Han Pijesak minus četiri, Srebrenica minus tri, Novi Grad, Rudo, Šipovo i Tuzla minus dva, Banjaluka, Prijedor, Mrkonjić Grad, Foča, Gacko i Čemerno minus jedan, Bijeljina, Doboj i Sarajevo nula, Kalinovik jedan, Bileća dva, Ribnik tri, Drinić i Mostar četiri, Trebinje pet, Bihać sedam i Neum osam stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo