Poreski inspektori koji su uhapšeni u nastavku akcije „Afrodita“ jutros su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Nakon što ih ispita postupajući tužilac, odlučiće o prijedlogu za pritvor.

Zbog primanja mita juče su u nastavku akcije uhapšeni inspektori Poreske uprave RS Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snežana Dragičević Mitrović.

Kako je Srpskainfo ekskluzivno objavila oni su pokušali od vlasnika jedne firme u Banjaluci izvući novac na način da su mu obećavali da će smanjiti kaznu koja je trebala biti napisana njegovom preduzeću.

Naš izvor pojašnjava da su oni prije dva mjeseca bili u kontroli i utvrdili određene nepravilnosti u poslovanju te firme.

– Nakon toga, trojica inspektora su pozivali vlasnika firma i rekli mu da su našli propuste i da će dobiti veliku kaznu. Tada su mu rekli da su oni u mogućnosti da mu smanje kaznu, ali da treba da ih „počasti“ – kaže izvor iz istrage.

Vlasnik firme je to sve prijavio policiji i pokrenuta je istraga protiv njih. Oni su uhapšeni kada su uzeli novac od njega.

– Dvojica inspektora su došli do vlasnika te firme i uzeli su novac od njega. Međutim, nisu znali da je policija u blizini i da to sve snima. Kada su izašli ispred, odmah su ih presreli inspektori i stavili im lisice na ruke – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Dodaje da je prilikom pretresa kod njih nađen sporni novac i da je odmah prebrojan na licu mjesta.

– Treći inspektor nije bio tu, ali je ubrzo pronađen i uhapšen – istakao je pomenuti sagovornik.

Izvor: Srpskainfo