Savjetnik predsjednika Republike Srpske Bojan Savić izjavio je da se politika londonske učenice Јelene Trivić od samog početka svela na širenje neistina, manipulaciju, nagađanje i ponavljanje isforsiranih političkih fraza, tako da se svakim danom pokazuje da je ona davno pročitana knjiga u Republici Srpskoj i propali projekat stranih ambasada i Kristijana Šmita.

Upitan da prokomentariše izjavu Trivićeve da je proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji se vodi pred Sudom BiH njegova lična stvar i da ga ne treba vezivati za Republiku Srpsku, Savić je rekao da svaki Srbin u Republici Srpskoj zna da je ovaj proces naložen iz ambasada čiji je Trivićeva čest gost, te da mu se sudi po zakonu koji je nametnuo njen prijatelj Šmit čije povjerenje ona uživa, a sve sa ciljem uništenja Srpske.

– Očigledno je da je priča Јelene Trivić ustvari priča političkog Sarajeva i stranih amabasada koji rade na tome da uruše institucije Republike Srpske kako bi lakše došli do krajnjeg cilja – njenog ukidanja. Ako sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske nije napada na institucije, onda ne znam šta za Јelenu Trivić uopšte znači Republika Srpska i njene institucije – naglasio je Savić.

On je dodao da mu se nekada čini da je Trivićeva i dalje opijena šampanjcem sa slavlja povodom proglašenja lažne pobjede na predsjedničkim izborima, te da je neshvatljivo, da nekadašnji kandidat za predsjednika Republike može da izgovori toliku količinu gluposti kao ona, mada nije uopšte iznenađujuće kada se ima o vidu da je riječ o Јeleni Trivić.

– Podsjetiću da su Trivićevoj smetali i bilbordi i skupovi “Granica postoji”, čak se i uplašila, jer su, kako je govorila, davali povod za dizanje tenzija, a dizanje tenzija, prema njenom mišljenju, nije nametanje zakona od nelegalnog Šmita, niti otimanje srpske imovine, ugnjetavanje Srpske i srpskog naroda, kao ni redovna preglasavanja srpskog člana Predsjedništva – naglasio je Savić.

Osvrnuvši se na njenu izjavu da se svaki problem može riješiti dijalogom i kompromisom, odnosno da svaka strana izgubi ponešto ali da na kraju svi dobijaju, Savić je rekao da ne smije ni da pomisli da je kojim slučajem Trivićeva pobijedila na proteklim izborima kakvu bi štetu Srpska imala i da li bi danas uopšte postojala.

– Njena politika, ako je uopšte i ima, podsjeća na pošalicu: ‘Kako mali Perica zamišlja politiku’. Tako je i sa Trivićevom koja svojim izjavama samo potvrđuje da je primjer srpskog izdajnika i slijepi poslušnik stranih ambasada, a pošto se kao veoma ambiciozna osoba još ne može da oporavi od debakla koji je doživjela na izborima sada se sveti srpskom narodu i Republici Srpskoj, dok je svoju ‘politiku’ svela na sve ono što je protiv interesa Srpske, očuvanja njenih pozicija, institucija i dejtonskih nadležnosti – ukazao je Savić.

On je naglasio da je Trivićeva davno sve rekla o sebi u Narodnoj skupštini kada je kao poslanik napuštala skupštinska zasjedanja svaki put kada je trebalo da stane u zaštitu Republike Srpske i njene dejtonske pozicije, tako da je svaki dalji komentar suvišan.

– Trivićeva je sredstvo u rukama stranih ambasada i Kristijana Šmita koja je spremna na ulogu kolaboracioniste samo da bi se dočepala vlasti u Srpskoj, nakon čega bi srpskom narodu preostalo samo jedno – da ugase svjetlo – istakao je Savić.

Autor: SRNA/Srpskainfo