Na Kozari danas počinje sezona skijanja i, kao i prethodnih godina, prvi dan je besplatan, najavljeno je iz Skijališta Kozara.
Milan Jelača iz Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” rekao je da će raditi obje male staze, mali ski-lift i ski-traka, a da se na velikim stazama pravi vještački snijeg i da od vremenskih uslova zavisi kada će početi sa radom i staze Kozara jedan i Kozara dva i veliki liftovi.

“Male staze smo uspjeli vještački zasnježiti, na velikim radimo kad god imamo uslova”, dodao je Jelača.

Bebi ski-lift na maloj stazi i ski-traka na bebi stazi rade od 10.00 do 16.00 časova. Karte se danas ne naplaćuju, a isto je radno vrijeme ski-rentala i iznajmljivanje opreme se naplaćuje.

Od ove sezone vrijede nove cijene, pa dnevna karta za odrasle košta 25 KM, a za djecu do 14 godina 18 KM.

Poludnevna je 20 KM za odrasle, a 15 KM za djecu do 14 godina, dok je noćno skijanje 22 KM, jednako i za djecu i za odrasle, a ski-pas za bebi lift i ski-traku je 17 KM.

Uz cijenu ski-karte naplaćuje se 10 KM depozita koji se vraća skijašima po završetku skijanja kada na kasi prodaje ili izlaznoj stanici ski-lifta vrate elektronske kartice.

Planinarsko-skijaško društvo “LJubijski rudar” Prijedor upravlja skijalištem na Kozari, a dodatne informacije dostupne su na veb-stranici www.kozaraski.com i na “Fejsbuk” stranici Skijalište Kozara.

Izvor: SRNA/kozarski