Sramna je i zabrinjavajuća mržnja koju, kako se bliže izbori u Srbiji, sve više i sve otvorenije ispoljavaju aktivisti i simpatizeri dijela opozicije iz Srbije prema Srbima iz Republike Srpske i BiH, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Uz brojne odvratne, pa čak i fašističke uvrede, sada se spominju i blokade saobraćajnica kojim građani Republike Srpske dolaze u svoju Srbiju. Zar je to Srbija bez nasilja?! – upitao je Kovačević.

On je naglasio da Republika Srpska, nažalost, pamti i vrijeme kad joj je bilo najteže i kad joj je i Srbija zatvorila granice.

– Republika Srpska je zahvalna predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je jasno i glasno rekao da se tako nešto više nikada neće dogoditi. Zahvalna je Srpska Vučiću i na tome što zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom čini sve da granica između nas, koji smo jedan narod, bude sve tanja. Čisto administrativna, a nikako suštinska – istakao je Kovačević.

Neki drugi neka se zapitaju, rekao je on, sa kakvim simpatijama narod Srpske da gleda na one koji ih svakodnevno vrijeđaju i nazivaju genocidnima ili primitivnima.

– Borba za slobodu i pravo da se braniš i opstaneš na svom vjekovnom ognjištu u srpskom narodu nikad se nije nazivalo genocidom. A primitivni smo onoliko koliko su bili i naši preci poput, na primjer, Јovana Dučića, Petra Kočića, Ive Andrića, Alekse Šantića, Meše Selimovića ili Branka Ćopića – objavio je Kovačević na društvenoj mreži Iks.

On je naglasio da je Republika Srpska danas komad zemlje na kojem živi narod koji najviše od svih na svijetu voli baš Srbiju.

– Sigurni smo da je ta ljubav uzvraćena i iz Srbije za Srpsku. Sigurni smo i da je to većinska Srbija! – rekao je Kovačević.

Autor: RTRS