U prepunoj sali Pozorišta Prijedor održan je godišnji koncert SKUD-a “Dr Mladen Stojanović” pod nazivom “Od bosiljka nema ljepšeg blaga”.

Ana Stanar član je SKUD-a “Dr Mladen Stojanović” 12 godina. Kaže da je  folklor čini srećnom i da njemu rado posvećju svoje svoje slobodno vrijeme.

„Večeras smo izveli igre koje smo već igrali kao i novu koreografiju Igre iz Niša. Ja nastupam u dvije koreografije Igre iz Kosovskog Pomoravlja i Igre iz Pirota“, rekla je ona.

Koreograf ovog društva Mladen Radić  ističe da je godišnji koncert kruna dosadašnjeg rada.

„Smatram da će ono što smo mi večeras pripremili za našu publiku biti prekretnica u radu našeg društva, kako u samom programu tako i u samoj organizaciji koncerta. Pripremili smo šest koreografija. Isto tako smo pripremili šest pjevačkih numera, numere tamburaškog i narodnog orkestra“, rekao je Radić.

Sekretar SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“  Nebojša Aleksić kaže da je godišnji koncert prilika da sa vjernom i brojnom publikom podijele sve svoje uspjehe.

„Bilo smo veoma aktivni od početka ove godine. Imali smo sve naše tradicionalne manifestacije smotru dječijeg folklora „Razigrana mladost“, smotru „Dani Mladena Stojanovića“, koncert tamburaškog orkestra ovdje i u Bileći, završni koncert, cjelovečernji koncert vokalne grupe, gostovanja u Portugaliji, Austriji i Crnoj Gori. Mnoga, bolja društva, mogu sebi jedanput godišnje da priušte jednu novu koreografiju ili u nekoliko godina, mi smo ove godine postavili čak tri, vidjeli smo na nekim ranijim našim nastupima dvije, a večeras smo, pored njih, izveli i treću novu koreografiju“, izjavio je Aleksić.

Predsjednik SKUD-a “Dr Mladen Stojanović“ Mara Ećim navodi da je na koncertu predstavljeno sve novo što je naučeno, ali i igre koje njeguju godinama.

„Najbitnije je to da smo povećali broj članstva i privukli one najmlađe jer to su naši budući igrači. Drago mi je da se tražila karta više i ozbiljno razmišljamo da organizujemo jedan reprizni koncert, ako ga bude javićemo da građanstvo zna“, poručila je Ećimova.

Iz SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ kažu da će u februaru biti održana 22. smotra dječijeg folklora „Razigrana mladost“.

Izvor: kozarski