Policijska uprava Banjaluka saopštila je danas da je izvršila kriminalističku obradu I.B. iz Banjaluke zbog sumnje da je izvršio krivična djela tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Nadležnoj policijskoj stanici, istog dana oko 14 časova, oštećeno lice je prijavilo da ga je u Banjaluci lice I.B. upotrebom fizičke snage i predmeta napalo, uslijed čega je zadobilo tjelesne povrede u predjelu glave i ruke, a da je potom bacilo njegov mobilni telefon, koji je tom prilikom oštećen- saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju kako je oštećenom ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U pitanju je jučerašnji sukob između Ivana Begića i Gorana Suvare koji je snimljen i nadzornim kamerama u dvorištu Begića.

Begić je ranije prijavljivao Suvaru policiji zbog kako je naveo ucjena i objavljivanja snimaka. Kako je za Srpskainfo ispričao Begić, Suvara ga je napao ispred kuće,a zbog ugrožene bezbjednosti Begić je rekao da razmišlja o odlasku iz Banjaluke.

Suvara je u izjavi medijima nakon sukoba optužio Ivana Begića da ga je pretukao ispred kuće.

Suvara tvrdi da je pozvonio nekoliko puta Begiću na vrata zbog snimanja priloga, nakon čega je Begić došao do njega i počeo da ga tuče. Prema tvrdnjama Suvare, Begić ga je tukao stativom od kamere, a optužuje ga i da ga je ugrizao.

Izvor: Srpskainfo/Nikola Morača