Predstavnici Turističke organizacije i učenici Mašinske škole koji su upisali smjer za CNC operatera za drvo odlučili su da obogate ponudu manifestacije „Prijedorska zima“ postavljanjem foto rama na glavnom gradskom trgu. U izradi rama učestvovali su i učenici 2. razreda Mašinske škole, koji ne kriju zadovoljstvo što će djelo njihovih ruku krasiti mnoge fotografije prolaznika i putnika namjernika. Milena Čaušević i Luka Gnjatović ističu da su svi učenici koji su učestrvovali u izradi foto rama ponosni što će njihov rad biti na glavnom trgu i što će mnogi imati priliku da ga koriste za fotografisanje.

Profesor praktične nastave Aleksandar Vijčić kaže da u školi na praktičnoj nastavi sa učenicima uvijek razrađuju nove ideje, što kod njih razvija kreativnost i želju za stvaranjem nečeg novog kada je u pitanju modeliranje, izrada namještaja i drugih predmeta.  “Što se tiče ovog rama, učestvovali su učenici iz više razreda, tako da smo na času praktične nastave kod drugog razreda izrezivali ove elemente i pripremali, a onda su učenici iz 4. razreda dorađivali i završavali sve to”, kaže Vujčić

U Turističkoj organizaciji ističu da se na ideju o postavljanju foto rama na glavnom gradskom trgu došlo iz želje da se obogati turistička ponuda na manifestaciji „Prijedorska zima“. “Iz te ideje rodila se jedna lijepa saradnja sa učenicima i profesorima Mašinske škole. U pitanju su tehničari za obradu drveta CNC operateri, koji su zajedno sa nama osmislili ovu ideju i mi se evo nadamo da će sve da uveseli, da će moći svi naši sugrađani i posjetioci u Prijedoru da zabilježe neke lijepe momente za uspomenu”, ističe Dijana Aramanda, v.d. direktora Turističke organizacije.

Planirano je da se saradnja između Turističke organizacije i Mašinske škole nastavi, što znači da se uskoro može očekivati da će kreativne ruke CNC operatera za drvo sugrađanima podariti još zanimjivih proizvoda.

Izvor: kozarski