Učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović”, u ovim prazničnim danima, ne zaboravljaju one koje žive u oskudici. Već godinama, Savjet učenika organizuje više humanitarnih akcija. Jedna od njih usmjerena je za potrebe korisnika javne kuhinje u Ljubiji. Uz podršku roditelja, đaci su obezbijedili pakete osnovnih životnih namirnica i odjeću, a pomoć je odmah upućena na pravu adresu.

“Sproveli smo dvije humanitarne akcije i uz pomoć roditelja prikupili osnovne životne namirnice i odjeću, za korisnike javne kuhinje u Ljubiji. Srećni smo što možemo pomoći drugima”, rekla je Tijana Knežević, predsjednik Savjeta učenika OŠ “Desanka Maksimović”.

Bezrezervnu podršku đaci dobijaju i od Uprave Škole.

“Ovo je jedna u nizu aktivnosti Savjeta učenika, na čiji sam rad, kao direktor, veoma ponosan. Ovo nije prvi put da Savjet učenika realizuje humanitarnu akciju ove ili neke druge vrste, i nadam se da će to ostati naša tradicija”, izjavio je Zdravko Budimir, direktor OŠ “Desanka Maksimović”, Prijedor.

Hrišćansko humanitarno udruženje “Hleb života”, koje vodi dvije javne kuhinje u Ljubiji i Prijedoru, zahvalno je na svakom vidu pomoći, a tim je značajnije kada ona dolazi od mladih.

“Drago mi je da su i ovog puta učenici OŠ ‘Desanka Maksimović’ prikupili ovu pomoć. Na taj način i djeca stiču naviku i osjećaj za ljude koji su u potrebi, a mi ovu pomoć vozimo za Ljubiju. U Ljubiji imamo 40 korisnika javne kuhinje,a inače ih je ukupno 150. Većini dostavljamo hranu, dok u Ljubiji vozimo za njih”, rekao je Danko Malešević, predsjednik HHU “Hleb života”.

U ovoj akciji učestvovali su učenici od 5. do 9. razreda, ali za njima ne zaostaju ni mlađi uzrasti. Naime, učenici razredne nastave su pred kraj polugodišta pokrenuli humanitarnu akciju “Jedan slatkiš, jedno dijete”, zahvaljujući kojoj su nikoljdanske paketiće dobili njihovi vršnjaci na Odjelu pedijatrije u prijedorskoj bolnici, dok će dio paketića biti usmjeren korisnicima Dnevnog centra “Neven”.

Izvor: kozarski